Straattheater

Onderstaand zie je de professionele acts die op 10 juli 2022 het Osse publiek vermaakt hebben. Het programma voor 2023 is nog niet bekend. Zodra we meer weten, dan informeren wij jullie op deze website! Volg ons ook op Facebook en Instagram.


Wereld zonder WoordenWereld zonder Woorden
Theatrale act met poëzie, beeldende kunst, muziek en dans. Fantast de magiër heeft een wereld zonder woorden gecreëerd. Er mag niet worden gesproken. Hij maakt zich verstaanbaar met muziek en gebaren en denkt zo in een ideale wereld te leven. Maar dan wordt de magiër uit onverwachte hoek tóch met woorden geconfronteerd....
De kracht van het woord blijkt groter dan Fantast had verwacht. Wie is sterker; de magiër of het woord? 

Prachtig samenspel door: Poëzie Podium Oss, Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO), DJ Simone, dansgroep, Between (SCVO) mét Ron Bons als Fantast de magiër. Regie: Peter van Aar. Dank aan Stichting Carnavals Viering Oss (SCVO) voor het gebruik van hun wagen.

World's Smallest Escape Room

World’s Smallest Escape Room

Ervaar hoe het is om opgesloten te zitten in een kantoor van minimale afmetingen. Wie ontsnapt binnen de tijd en weet de deur automatisch te openen? Wie zet de snelste tijd neer? Een unieke mogelijkheid voor jong en oud om op humoristische wijze logica onder tijdsdruk te testen… 

Er kunnen per keer maximaal 4 deelnemers naar binnen. Deelnemers dienen te ontsnappen binnen 30 seconden nadat de deur is gesloten.

Sinbad & Aladdin KidsMagic Bingo ShowSinbad & Aladdin KidsMagic Bingo Show

Naast zijn personage als Sinbad treed Ton Bal ook op in andere settings. Zo is hij entertainer van zijn concepten Magie Culinair, Magische Momentjes, De KidsMagic Bingo Show, Family Bingo Show en de Sint's Magic Bingo show. 

Ook verzorgt hij de Magie Culinair concepten op locatie, of in een sfeervol mini theater Het Magic Art Center te Bennebroek. Magie Culinair is een samenwerking van artiesten, locaties en cateraars. Amusement, lekker eten en een gezellig uitje staan centraal. Tijdens de Magie Culinair worden letterlijk alle zintuigen van je gasten op scherp gezet. 

Alle acts zijn een combinatie van illusies, gezichtsbedrog, goochelen, mystiek en veel vermaak. Niets is wat het lijkt! Al je zintuigen worden geprikkeld en op scherp gezet.

Pop-upbibliotheek

Bij de pop-upbibliotheek valt van alles te beleven. Denk aan knutselen en kleuren voor de allerjongsten en boeken om in te kijken. Speciaal voor Fantastival trekt een collega onze speciale super-de-luxe voorleesjurk aan om op verschillende momenten voor te lezen aan kinderen.

Als speciale gast is de hele dag Annelies van Wijk van Liedfs aanwezig. Onder de noemer vraagdichten schrijft zij persoonlijke gedichten voor bezoekers. Aan de hand van een-op-eengesprek tikt ze op een schrijfmachine ter plekke meteen een uniek gedicht. Deze tekst krijgt de bezoeker opgerold mee naar huis. Maak dus zeker even een stop bij de stand van Bibliotheek Oss!

Bispo UiliUili’s Tropical Summer Show!

De Braziliaanse circusartiest Uili Bispo tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht met zijn virtuoze straatshow. Met zijn rondtollende cyr-wheel (een enorme hoepel), trucs, jongleren en clownerie nodigt hij iedereen uit om je weer even jong te voelen. Je bent nooit te oud om te spelen!

Hij neemt het publiek mee op een reis door oude, al jaren vergeten, spelletjes te combineren met moderne circustechnieken. Een show om van te genieten met familie en vrienden, voor jong en oud. En door Uili gepresenteerd met Zuid-Amerikaanse flair en charme en onblusbare energie.

Carwash

Carwash

Actic Carwash is een theatrale wasstraat waarin ongeveer alles gewassen wordt, behalve de auto... Gezeten in een elektrisch aangedreven vintage Moskvitch autootje rijden deelnemers een 6 meter lange en open wasstraat in. De wagen haakt in op een rails en rijdt langs de verschillende (veilige) programma's van de wasstraat.

De auto (met de deelnemers erop) krijgt een milieuvriendelijke zeep en bellenblaasbehandeling, waarna de auto grondig gereinigd zal worden door twee roterende borstels. Via het droogdok komt de auto weer naar buiten. Met nog een grote dot schuim op het hoofd komen deelnemers gewassen en met een blinkende auto de wasstraat weer uit.... 

Racebob

Racebob

Als een held rondrijden in een botsauto, wie heeft daar als puber niet over gedroomd? Wij in ieder geval niet. Tot we beseften wat we gemist hadden.  

Met een supersize botsauto en dreunende discobeats maken we de omgeving onveilig.

Naranja HD

Steltentheater Naranja

Fris fruitig vrolijk, zoet en kleurig, feestelijk geurend naar zomerse sinaasappels, dat is: Naranja! (Je ruikt ook echt de sinaasappelgeur.) De sinaasappelverkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken, want vandaag heeft ze heel speciale sinaasappels in de aanbieding. Ze heeft er twee bij zich van haar teelt “Orange de Luxe” waar ze eeuwen aan gewerkt heeft. Het resultaat mag er zijn: een sinaasappelsoort van wel 170 cm doorsnee! Van buiten rond en vrolijk, maar wacht totdat die zijn sinaasappelschil opent. Binnen wacht u een extra verrassing…

Social Salto


Social Salto  


Elke situatie is een nieuw begin. Elk nieuw begin zorgt voor een geïmproviseerd moment met een gulle lach en vriendelijk plezier. Laat Imre je meenemen op een liefdevolle speelse reis, geaccentueerd door indrukwekkende acrobatiek, stunts en hilarische interactieve komedie. Het publiek doet uitbundig mee als vrijwilligers de helden van de show worden. 

Brasil-steltendames bijgeknipt


Braziliaans Carnaval op stelten

Zonnig, mobiel steltentheater met als tropische verrassing een duo steltendanseressen. 

Simbiose


Simbiose

Een rondlopende act met een Siamese tweeling. Sim en Biose functioneren als één organisme. Armen en benen werken samen in één vloeiende beweging en  elkaars zinnen vullen ze aan. In deze individualistische samenleving, waarin eenzaamheid welig tiert, staan ze voor de kracht van het samenzijn.