Deelnemers

Ook bij deze editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en komen er professionele straattheater artiesten uit binnen- en buitenland hun kunsten vertonen. Welke professionele straattheater acts je kunt verwachten zie je op de pagina straattheater. Op deze pagina zie je welke amateurkunstenaars een optreden verzorgen tijdens Fantastival op 9 juni. 

 

Festivalproductie door Theater van de Stad

Graag informeren je we je allereerst over de bijzondere act Peace man! Make art, not war.

Net als vorig jaar hebben we Theater van de stad gevraagd om een productie te maken, speciaal voor Fantastival, waar verschillende amateurgezelschappen aan deelnemen.

Geheel in het thema Flower Power hebben zij een productie gemaakt die tijdens Fantastival drie keer zal worden opgevoerd in het Jan Cunenpark:

 

peace man 2 (A4 (liggend)).jpg

PEACE MAN!

Make art, not war

Betreed een wereld van liefde, vrede en creativiteit in de voorstelling PEACE MAN!  Make art, not war. Net als vorig jaar slaat Theater van de Stad de handen ineen met regisseuse Anja Vos om een spectaculaire groepsproductie neer te zetten. Het Jan Cunen park wordt door lokale dansers, zangers, een band en een gezonde portie hippie-busjes overgenomen om de geest van Flower Power tot leven te brengen. Laat je meevoeren naar een Woodstock-sfeer terwijl het park wordt omgetoverd tot een kleurrijk en vrijgevochten paradijs. Kom samen, dans, zing en vier het leven!

Ervaar de revolutie van liefde en vrede. Wees erbij, laat de bloemen bloeien en GENIET! Peace man!

 

Deze Theater van de Stad-productie wordt uitgevoerd door verschillende lokale artiesten en gezelschappen, zoals Lowki, Vocal group Crescens, Balletschool Dimphy en Popkoor d’accord.

Waar en wanneer?

Tijden: 12:00-12:45/ 13:45-14:30/ 15:15-16:00

Waar: Jan Cunen Park


Flower Power Workshop:

Jan Cunen workshop.jpeg

Dompel je onder in de bloemen tijdens de inloopworkshops in het Jan Cunen Park. Maak je eigen boekenlegger van droogbloemen of schilder je eigen kunstwerk van een bloem, nadat je deze eerst letterlijk onder de loep hebt genomen. Iedereen is welkom! Tussen 12.00-16.30 uur, vrije inloop.


Onderstaand zie je welke deelnemers op de verschillende podia zullen schitteren.

 

Jeugdtheater spons

Jeugdtheater Spons is een groep kinderen die graag toneelspelen, dansen en zingen.  Is een leuke groep die uit Ravestein, Berghem en Herpen komen. Ze hebben de laatste jaren al heel wat voorstellingen gespeeld. Dit jaar 9 juni komt Theater Spons optreden op Fantastival. Beatyes

Dansclub de BeatYes uit Berghem is een dansvereniging die de garde en showdans sport beoefend. Naast dat de groep toernooien speelt zullen ze dit jaar ook bij Fantastival optreden. 

Beatyes 2.jpgPopkoor D'Accord

“HOLLYWOOD”, het thema van Fantastival deze editie, is popkoor d’Accord natuurlijk op het lijf geschreven. Met ons 5-stemmige koor zingen wij zonder bladmuziek, waardoor er voldoende ruimte is voor dansbeweging en interactie met ons publiek. Wij houden van show en brengen u met ons aanstekelijke enthousiasme een aantal mooie stukken uit ons veelzijdige repertoire. Dus “komt dat horen maar vooral ook zien.”

d accord


Popkoor Eigenwijs


Wij zijn Popkoor Eigenwijs uit Oss.

Sinds dit seizoen heeft Popkoor Eigenwijs een nieuwe dirigent : Wil van Hazendonk.
Ons koor bestaat uit ongeveer 25 leden.
Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.
We hebben hard gewerkt en een geheel nieuw repetoire ingestudeerd.
Dit willen we graag voor jullie ter ore brengen tijdens dit optreden. Heel veel plezier.

eigenwijs

Blue Band Oss

De Blue Band uit Oss is een dweilorkest met swingende arrangementen. Samen zorgen zij altijd voor een gezellige feestelijke sfeer. Dit jaar zullen ze optreden op Fantastival. 

Al 22 jaar is het feest, waar The Blue Band is geweest | Oss e.o. | bd.nl


Lize 2 the Stars

Lize heeft vioolles bij Muzelinck in Oss. Zij vind het heel leuk om te laten zien wat ze tijdens die lessen allemaal leert. Daarom zal ze dit jaar 9 juni optreden bij Fantastival. 

Lize 2 the stars.jpg


Stadsharmonie KVA


Vanaf het allereerste Fantastival is Stadsharmonie KVA van de partij. Elk jaar weer is het een feestje om lekker buiten muziek te maken voor het publiek van Oss en (ver) daarbuiten. 

Stadsharmonie KVA, opgericht in 1835, is één van de oudste muziekverenigingen van Nederland maar beschikt over de eeuwige jeugd. Het is een grote en bruisende vereniging met een Beginnersorkest (Opmaat), een Studieorkest en het Harmonieorkest. Een flink aantal leden speelt ook in andere geledingen van KVA zoals de Blue Band, Klarinetensemble KEK en de Big Band. Die laatste is een projectorkest dat dit jaar ook acte de préséance geeft op dit Fantastival. 

Kortom een vereniging waar eenieder die fijn muziek wil maken zich thuis voelt en dat optredens geeft waarvan het publiek geniet. 

Natuurlijk zorgt KVA ook dit jaar weer voor een gevarieerd programma dat goed past bij het (meestal) zonnige Fantastival.

kva stadsharmonie


I.Dance Academy

I.Dance acedemy is een professionele dansschool en huisgenoot van Muzelinck. Zij geven lessen aan kinderen en volwassenen in verschillende dansstijlen zoals klassiek ballet, jazz- en streetdance, hiphop en moderne dans.
Tijdens Fantastival laten verschillende groepen zien wat zij kunnen!

I.Dance Academy.jpg


balletschool Dimphy 

Balletschool Dimphy is een graag geziene gast bij Fantastival! Jaarlijks laten zij hun prachtige en gevarieerde dansen zien. Dit jaar nemen zij deel aan de productie PEACE MAN, make art, nog war. Daarnaast laten zij op verschillende momenten hun dansen zien op het podium voor Muzelinck (Joe Cocker Stage). 

Balletschool Dimphy.jpg


The Hiphop Basement

The Hip Hop Basement is sinds januari 2024 gevestigd in Oss. De dansers van de wedstrijdteams geven tijdens Fantastival een leuke show en laten zien wat The Hip Hop Basement in huis heeft. Wist je trouwens dat de dansers ook deelnemen aan het Europees- en Wereldkampioenschap dit jaar?
Kortom: komt dat zien!

Ook meedoen? Doe een gratis proefles! www.t hehiphopbasement. nl 

Hip hop basement.jpg


Theaterschool Oss

Theaterschool Oss is een huisgenoot van Muzelinck. Kinderen van verschillende leeftijden werken hier tijdens de lessen aan een hun eigen musical. Tijdens Fantastival brengen zij verschillende liedjes uit hun musical.

Theaterschool Oss


Mondriaanband

De schoolband van het Mondriaan College speelt een divers repertoire aan songs.
Van George Ezra tot The Eagles met een vleugje Amy Winehouse. 
De band neemt je mee in een dynamische show en daagt het publiek uit om mee te participeren.
Kom langs en zing, klap of dans mee! 

  

DJ Jules 


DJ Jules.jpg


Kerelz

Kroeg, festival of feest, Kerelz brengt overal goede sfeer met nummers die in ieders muzikaal geheugen zitten, maar je niet meer overal hoort. Deze 6 aardige Kerels hebben hun sporen in de lokale muziek scene van Oss, Nijmegen en Den Bosch inmiddels wel verdiend, dus muzikale ervaring genoeg. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd in een set van Kerelz, gevoelige ballad, vette rock, Dance classic, funk, Soul, Nederpop en zelfs nummers 'der Neuen Deutschen Welle' komen voorbij. In de hype van coverbands zou je Kerelz misschien wel een top2000 coverband kunnen noemen. Want wist je dat Queen 36 nummers heeft gespeeld die in de top2000 van afgelopen jaar staan, maar er in het repertoire van Kerelz minimaal 2x zoveel zitten. en dan niet de top10, maar de vergeten pareltjes en albumtracks die je niet dagelijks meer hoort. 

3.KERELZ - 2022.JPG

 

Poëziepodium 

Stichting Poëzie Podium Oss (PPO) is een organisatie van en voor dichters uit Oss en omgeving, opgericht in 2009. Het PPO stelt zich ten doel anderen binnen de gemeente Oss te enthousiasmeren voor poëzie. Poëzie kun je op vele manieren beleven; door naar dichters te luisteren, door gedichten te lezen of zelf gedichten te schrijven. Het PPO ondersteunt initiatieven die dit mogelijk maken. Daarnaast heeft het PPO de Jos Steegstra Poëzieprijs ingesteld voor een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de poëzie en benoemt zij de Stadsdichter. 

 

Poëzie Podium Oss, Oss - HANS F. MARIJNISSEN

Bigband 5607

Onze band speelt hedendaagse pop, funk en soulnummers uitgevoerd als ‘bigband style’, inclusief zang

Het repertoire bestaat uit bekende nummers van o.a. Bruno Mars, Lady Gaga, Jason Mraz, Electro de Luxe, Gallow street en Snarky Puppy. 

Met andere woorden, nummers van nu en van toen, geschikt voor een breed publiek. 

 

Hartnekkigtog

Aankondiging deelnemer “Lekker los bij Hartog Oss” - Muziekvereniging Hartog

Vocal group Crescens

Vocal Group Crescens 

Vocal Group Crescens, opgericht in 2000, is een dynamisch koor dat enthousiasme, gezelligheid en hechte vriendschappen omarmt. Onder leiding van dirigent Rein Boeijen heeft het koor een breed repertoire ontwikkeld, variërend van musicals en gospel tot pop, soul, kerst- en religieuze muziek. Het koor heeft opgetreden op diverse bijzondere locaties, waaronder Trier, Parijs en de Sint Jan in Den Bosch, maar ook op korenfestivals kom je Crescens tegen. Er zijn diverse samenwerkingen geweest zoals ‘De Passie' met Harmonie Concordia in het Hoessenbosch en ook hebben zij het publiek vermaakt met Hair songs tijdens voorstellingen van de musical Hair in de foyer van de Lievekamp. 

Het koor heeft eind november 2023 haar uitgesteld jubileumconcert opgevoerd. Samen met choreograaf Anja Vos en met gast optredens van Maaike Widdershoven en Maurice de Greef is er een prachtige theaterproductie neergezet.   

VG Crescens is nu weer actief bezig met nieuw repertoire en mochten er zangeressen interesse hebben? Kom gerust eens kijken op de vrijdagavond van 19.00 - 21.00 uur tijdens een koorrepetitie in De Berchplaets in Berghem. 

 

Popkoor Chaja

Chaja Koor
Ons koor is ontstaan vanuit Stichting Chaja. Deze stichting heeft allerlei projecten rondom verwerking van kanker. Van jezelf of een naaste.
Zijn wij dan een treurig koor? NEE!
Wij zingen JUIST over de mooie dingen in het leven. Onze liedjes zijn vrolijk en heel divers. Gedirigeerd door Annet, en begeleidt op piano door Job. Soms wordt het publiek uitgenodigd om mee te zingen, daar komt prachtige samenzang uit voort. Want…zingen verbindt. 

Dus kom genieten van onze mooie Chaja Koor! 

koor Chaja.jpg


Popkoor Family & Friends

Wij zijn popkoor Family & Friends uit ’s-Hertogenbosch.

 
Zoals de naam het aangeeft is ons koor ontstaan uit een paar familieleden en een groepje vrienden. 
Tegenwoordig komen er ook nieuwe leden die ons zien optreden of ons vinden via social media. 
 
Ons repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige popsongs van de jaren 50 tot nu.
 
Wij zijn een gezellige groep van ca. 30 leden en hebben veel lol in het zingen. 
Wij vinden het heel leuk om dit te laten horen bij onze regelmatige optredens op diverse evenementen/korendagen en ook in verzorgingshuizen. 
Al onze optredens staan vermeld op onze website.
 
Om onze liedjes te oefenen komen wij iedere dinsdagavond samen van half 8 tot 9 uur in het restaurant van de Hooghe Clock aan de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch.
Na het zingen blijven er altijd wel een paar leden hangen om nog iets te drinken en gezellig na te praten.
 
Gewoon een gezellige groep die energie krijgt van het samen zingen.
 

Popkoor family & friends.jpg

Kobuyanagi 

Wij zijn Wadaiko Kobuyanagi en staan garant voor traditioneel Japans slagwerk. Vol vuur en met veel enthousiasme bespelen wij de taiko. Soms hard, soms heel zacht, maar altijd vol passie!!

Kobuyanagi.jpg

Punk Jazz

Mojoe 

Silly Putty

Wij zijn silly putty. dance classics en meer.... Een heleboel soul, een vleug disco en altijd funky. Een geoliede machine en dat al vanaf 1988. Op elk feestje en elke locatie kunnen we uit de voeten. Met bekende en minder bekende floorfillers. Rigoureus en uit het hart gespeeld  en altijd super dansbaar. Van huiskamer tot festival van feesttent tot cafe. overal gaat het dak eraf en het publiek gaat los. 


Silly putty.jpg

Bio Acoustic 

Wij zijn het trio Bio acoustic uit Oss . Wij brengen vooral gezellige herkenbare akoestische muziek.  Bio staat voor Band In Oprichting, dit was een tijdelijke naam maar dit hebben we maar gewoon zo gelaten. 

Voor de gelegenheid van het flower power fantastival zullen wij ons richten op de muziek uit de flower power tijd. Het leuke voor ons is dat wij deze tijd zelf ook bewust hebben meegemaakt en denken de sfeer van die tijd goed te kunnen weergeven.

Appie is de zanger en gitarist.
Henri  is onze bassist en zingt zo nu en dan ook een deuntje mee. Paul zorgt voor de percussie en toetsen en probeert ook mee te zingen.


bio accoustic.jpg

ICM

Flower Power open-jamsessie

Jamming Bob Marley

Elvis Esmyer 


phoenixZangkoor Phoenix Oss repeteert 35 keer per jaar op maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in de Muzelinck en staat onder leiding van de professionele gedreven dirigent Leon van Schijndel. 
Het is een gemengd koor en bestaat uit circa 30 leden, sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en baritons. Het repertoire is veelzijdig, drie-of vierstemmig en in allerlei genres en talen. Van All you need is love van The Beatles, Stil in mij van Van Dik Hout tot Take me home van John Denver en California Dreaming van The Mamas & the Papas. 

Het koor biedt: het samen zingen van prachtige liedjes, ruimte om te groeien en te stralen en warmte en gezelligheid. Het motto van Phoenix is niet voor niets: Samen zingen maakt blij!

Koor Phoenix.jpg